Hur hittar du en bra fiskeväska?

Hur hittar du en bra fiskeväska?

För de flesta som börjar fiska underlättar det med en bra fiskeväska. Men det finns många alternativ på marknaden. Här tittar vi närmare på vad som kan vara bra att tänka på när du väljer fiskeväska.

Stor eller liten?

Väskans storlek är det första du behöver fundera över. Hur mycket fiskeprylar har du och hur stor del av det har du vanligtvis med dig när du åker och fiskar? Kommer du att skaffa fler saker i framtiden? Det är bra att hitta en balans mellan att få med dig prylarna som behövs och att kunna bära runt dem på ett behändigt sätt. Fundera över vad du brukar ha med dig och vad du verkligen behöver när du väljer väska.

Hur fiskar du?

Många fiskeväskor är anpassade för speciella typer av fiske, t ex spinnfiske, havsfiske eller flugfiske. Därför är det bra att välja en som passar dina fiskemetoder och den utrustning som du använder. Ibland spelar utrustningstypen in mest vid valet av väska, men det kan även handla om klimatet där du fiskar (vissa väskor är t ex anpassade för fjällen där det kan bli ordentligt kallt).

Båt eller inte? Ryggsäck, väska eller låda?

Om du fiskar från en båt kan du ha en annan typ av väska än en du skulle bära runt på. Då kan du ha något lite tyngre och bastantare som står stadigt i botten på båten. Men om du fiskar från strandkanten rör du troligen på dig en del under fiskets gång. I så fall kan det vara bättre att ha en fiskeanpassad ryggsäck på axlarna så att du är rörlig.

Fiska med metspö – vad behöver du tänka på?

Fiska med metspö – vad behöver du tänka på?

Mete är ett enkelt och roligt sätt att börja fiska och även ett bra sätt att få barn att bli intresserade av fiske. Det krävs inte så mycket utrustning och du kan få en hel del olika fiskar. Här tittar vi närmare på vad du behöver tänka på.…

Aborre

Aborre

Abborre kan du fiska både sommar och vinter och med alla fiskemetoder. Du hittar den ofta nära vassen samt vid uddar, utlopp och gryn- nor. Beten du kan använda är mask, spinnare, vobbler, jigg och pirk.

« Till start