Hummerfiske – så går det till

Hummerfiske – så går det till

Hummerfiske är en utmanande och lönsam verksamhet som kräver en hel del erfarenhet och utrustning. För att få en god fångst av humrar, är det viktigt att veta vart de brukar finnas och vad man ska ha för utrustning.

Platsen är den första faktorn att överväga när man fiskar hummer. Humrar finns vanligtvis nära kusterna och i de öppna havet. De gillar också mjuka bottnar med gott om skrymslen och skydd. Fiskare bör undersöka vattendjupet och den lokala geologin för att avgöra den bästa platsen att fiska.

När det gäller utrustning är det viktigt att ha rätt redskap för att fånga humrar effektivt. En båt med en stark motor är viktig, särskilt om man vill fiska på de öppna havet. Det är också viktigt att ha bra säkerhetsutrustning ombord, inklusive flytvästar och livlina.

För att fånga humrar krävs det en mängd olika redskap, inklusive linor, krokar, burar och mätare. Humrar är mycket noga med vad de äter, så det är viktigt att välja rätt bete. Många fiskare använder sig av kräftor eller krabbor som bete, eftersom humrar ofta äter dessa vattenlevande djur.

Det finns tre huvudsakliga tekniker som används vid hummerfiske: spöfiske, garnfiske och burfiske. Spöfiske kräver ett spö och ett långt snöre med en krok på ena änden och en lina på den andra. Fiskaren kastar snöret och väntar på att hummern ska ta kroken.

Garnfiske är en annan populär teknik som kräver en samling av linor med krokar som hänger från en stomme. Hummern fastnar på kroken när den försöker att äta bete.

Burfiske är en annan teknik som används för att fånga humrar. Det kräver en samling av burar med en lucka som stängs när hummern kryper in för att äta bete.

Skriv en kommentar