5 goda orsaker att börja fiska – en rolig hobby!

5 goda orsaker att börja fiska – en rolig hobby!

Fiske är en rolig och givande hobby, det finns många bra orsaker att börja med det. Här är 5 av de allra bästa.

1. Du kommer ut i naturen

Vi är inomhus och stillasittande som aldrig förr, och det är välgörande att komma ut i naturen. När du fiskar, oavsett om det är från land eller en båt, gör du något utomhus och får en dos av naturen. Det är ett sant break från stress och krav som ger återhämtning. Dessutom kan du utforska nya platser som du inte tidigare sett, t ex fina små insjöar och vattendrag.

2. Det är lugnande och avkopplande

Fiske är en aktivitet som ger lugn och möjlighet att reflektera. Många meditativa bilder på nätet är på ett flöte i solnedgången, vilket inte är en tillfällighet. Även andra, mer aktiva former av fiske som spinnfiske, flugfiske och vinterfiske ger dig chansen att vara i ögonblicket en stund.

3. Det är relativt billigt och enkelt

Många hobbys är dyra och krävande. Fiske kan också vara det om du sätter höga mål, men det behöver verkligen inte vara det. Du sätter själv nivån för hur du vill fiska och hur ofta du gör det. Ett enkelt utrustningspaket för mete eller spinnfiske kostar bara några hundralappar och kräver inte särskilt mycket förkunskap.

4. Du lär dig nya saker

Kunskap, ja! Även om fiske är relativt lätt att börja med finns det ändå mycket att lära sig. För många är det spännande att lära sig om olika fiskarter, typer av utrustning, vattendrag, ekologi och annat som är kopplat till aktiviteten.

5. Fiske är något för hela familjen

Fiske är något som passar jättebra att göra tillsammans, och alla i familjen kan vara en del av det. För barn kan det vara en både rolig och lärorik aktivitet som för dem närmare naturen. Det är något som både skapar fina minnen och förmedlar kunskap.

Fiska med metspö – vad behöver du tänka på?

Fiska med metspö – vad behöver du tänka på?

Mete är ett enkelt och roligt sätt att börja fiska och även ett bra sätt att få barn att bli intresserade av fiske. Det krävs inte så mycket utrustning och du kan få en hel del olika fiskar. Här tittar vi närmare på vad du behöver tänka på.…

Hur hittar du en bra fiskeväska?

Hur hittar du en bra fiskeväska?

För de flesta som börjar fiska underlättar det med en bra fiskeväska. Men det finns många alternativ på marknaden. Här tittar vi närmare på vad som kan vara bra att tänka på när du väljer fiskeväska. …

Öring

Öring

Öringen skiljer sig åt beroende på levnadsmiljö och man talar om havsöring, insjööring och bäcköring. Öring fångas enklast med skeddrag, kustvobbler eller fluga. Havsöring fiskas med fördel under vår, höst och vinter på kusten. Bäcköring är rolig att meta med mask.…

Aborre

Aborre

Abborre kan du fiska både sommar och vinter och med alla fiskemetoder. Du hittar den ofta nära vassen samt vid uddar, utlopp och gryn- nor. Beten du kan använda är mask, spinnare, vobbler, jigg och pirk.

« Till start